Intrebari obisnuite

1. "Invalid owner in token"

Problema apare atunci când sunteți autentificat cu "grant_type": "client_credentials" și încercați să efectuați acțiuni în contextul utilizatorului OLX, de exemplu: adăugarea anunțului sau verificarea soldului contului. În această situație este necesar să vă autentificați cu "grant_type": "autorization_code".


2. Content-Type: application/json

Dacă utilizați un apel GET, nu folosiți header-ul "Content-Type": "application/json" - este dedicat apelurilor PUT, POST. În caz contrar, veți primi o eroare 400 Bad Request


3. "Missing required header"

Această eroare apare atunci când nu folosiți un header de versiune în apelul pe care îl faceți. Este necesar în anumite apeluri. De exemplu: dacă utilizați API v2, este necesar să adăugați header-ul "Version": "2.0" în apelul pe care urmează să îl faceți.


4. De ce a expirat refresh_token?

Refresh token este valabil timp de o lună (2592000 secunde) și expiră după acest timp - nu există posibilitatea de a genera refresh token extern. De asemenea, acesta poate fi schimbat atunci când este generat un nou token de acces. Este posibil să fiți nevoit să actualizați tokenul de acces și refresk token în baza dvs de date. Vă rugăm să le păstrați în siguranță.


5. Cum setăm un Callback URL?


6. Pot folosi API pentru a vedea anunțurile altor persoane?

Nu este posibil - puteți gestiona numai anunțurile proprii adăugate în contul dvs. OLX autorizat.


7. "The grant type is unauthorized for this client_id"

Problema este legată de "grant_type" pe care îl utilizați într-o cerere dacă contul API nu are voie să utilizeze un anumit tip de grant. În primul rând, verificați dacă tipul de grant este valid. Dacă totul pare în regulă, dar vă împiedicați constant de această eroare - contactați-ne.


8. Cum pot gestiona anunțurile mele în alte țări?

Vă puteți gestiona anunțurile prin API în țări precum cele enumerate mai jos:

OLX PL https://www.olx.pl/
OLX BG https://www.olx.bg/
OLX RO https://www.olx.ro/
OLX PT https://www.olx.pt/
OLX UA https://www.olx.ua/
OLX KZ https://www.olx.kz/

Rețineți că client_id și client_secret vă permit să gestionați anunțurile pentru o singură țară. Dacă doriți să vă gestionați anunțurile într-o altă țară, este necesar să autorizați contul OLX creat într-o anumită țară în care doriți să gestionați anunțurile. Apoi veți obține noi credențiale.


9. Cum pot testa API? Oferiți un mediu de testare?

Din păcate, nu furnizăm mediul de testare în API. Puteți utiliza un alt cont OLX sau puteți crea unul nou și îl puteți autoriza pentru a testa apelurile API.


10. În ce categorii pot adăuga anunțurile?

Anumite categorii pot fi excluse de la adăugarea anunțurilor în funcție de țară (de exemplu: categorii imobiliare sau gratuite în Polonia). Dacă nu sunteți sigur că veți putea publica anunțuri într-o anumită categorie, vă rugăm să ne contactați.


11. Există un număr maxim de apeluri pe care API OLX le acceptă într-o perioadă de timp?

Sistemul API OLX.ro permite un număr maxim de 4500 request-uri ce pot fi trimise de către un IP al unui utilizator într-un interval de 5 minute. Această limită este setată din motive de Securitate, pentru a asigura stabilitatea platformei. În eventualitatea în care această limită este depășită, va fi generată în mod automat următoarea eroare:


Rate limits

Astfel, Dacă IP-ul utilizat pentru trimiterea apelurilor API este unul local, numărul maxim de request-uri API trimise poate fi de 4500 request-uri/ 5 minute. Orice depășire a acestei limite este blocată în mod automat, însă blocajul durează 30 de minute. Recomandăm menținerea numărului de apeluri sub acest aceste valori, pentru a vă asigura că nu sunt limitări ce ar putea afecta postarea anunțurilor.

În cazul în care situația persistă, vă rugăm să ne comunicați IP-ul de pe care trimiteți apelurile API, pentru a verifica și ne asigura că nu este prezent într-un Blacklist central, precum și un Request ID ce a fost refuzat odată cu generarea erorii 403.